Savunma Sanayi İcra Komitesi, yerli ve milli “Çelik Kubbe Projesi” ve Türk savunma sanayisinin geleceği üzerinde detaylı bir şekilde durdu.
Türkiye’den “Çelik Kubbe” hamlesi!
Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısı’nda, yerli ve milli “Çelik Kubbe Projesi” başta olmak üzere, Türk savunma sanayiinin geleceğine yönelik kritik projeler ele alındı. Komite, katmanlı hava savunma sistemleri ile tüm algılayıcı ve silahların entegrasyonunu sağlayan bu proje üzerinde detaylı bir şekilde durdu.
TOPLANTIDA YERLİ SAVUNMA SANAYİİNE DESTEK VURGULANDI
Savunma Sanayii İcra Komitesi’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen toplantısında, Türk savunma sanayiinin mevcut durumu, gelecek hedefleri ve desteklenmesine yönelik kararlılık vurgulandı. Toplantıda, yerli ve millî savunma sanayiinin öneminin altı çizildi.
ÇELİK KUBBE PROJESİ DETAYLARI TARTIŞILDI
Çelik Kubbe Projesi, katmanlı hava savunma sistemleri ile silahların koordineli çalışmasını sağlayarak Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaçlarına yanıt vermeyi hedefliyor. Toplantıda, proje kapsamında ortak hava resminin oluşturulması ve yapay zeka destekli karar verme süreçlerine vurgu yapıldı.
YENİ NESİL SİLAH SİSTEMLERİ VE İHA PROJELERİ DEĞERLENDİRİLDİ
Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısında, Millî Muharip Uçak KAAN, Bayraktar TB3, AKINCI, AKSUNGUR gibi yeni nesil silahlı İnsansız Hava Araçları (İHA) projeleri üzerinde detaylı bir şekilde duruldu. Ayrıca, sürü yetenekli, kamikaze ve mini İHA projeleri de ele alındı.
UZAY ERİŞİM YETENEĞİ VE ELEKTRONİK HARP SİSTEMLERİ GELİŞTİRİLDİ
Toplantıda, ülkenin uzay erişim yeteneğinin geliştirilmesine yönelik projeler ile elektronik harp sistemleri ve insansız hava araçlarına karşı savunma sistemlerine odaklanıldı. Kara, hava ve denizlerde durumsal farkındalığı artırmaya yönelik sistemler de toplantının gündemindeydi.
MODERNİZASYON VE TEDARİK PROJELERİ ELE ALINDI
Envanterde bulunan tankların ve savaş uçaklarının yerli imkanlarla modernizasyonuna yönelik projeler ile hava ve deniz araçlarının motor ve güç aktarma sistemlerinin geliştirilmesi üzerinde duruldu. Ayrıca, komuta kontrol sistemleri ve taktik tekerlekli zırhlı araçlar gibi projeler de değerlendirildi.
SAVUNMA SANAYİİNDE MİLLÎ YETKİNLİK HAMLESİ PROJESİ KARARA BAĞLANDI
Savunma Sanayiinde Millî Yetkinlik Hamlesi Projesi’nin karara bağlandığı toplantıda, Türk savunma sanayiinde millî teknolojilerin kullanılması ve insan kaynağı yetkinlik envanterinin geliştirilmesi ön plana çıktı. Komite, sektörde sürdürülebilir bir değer oluşturulmasına odaklandı.
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı
GÜNCEL
9 saat önceEKONOMİ
10 saat önceGÜNDEM
10 saat önceGÜNDEM
10 saat önceDÜNYA
10 saat önceMANŞET
10 saat önceMANŞET
10 saat önceVeri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.