DOLAR 32,3607 0.17%
EURO 34,4602 -0.71%
ALTIN 2.437,27-0,95
BITCOIN 2184734-4.69532%
İzmir
17°

AÇIK

13:06

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

KTMM Başkanı Çubarov’dan tepki! “Diyalog için değil, yurdunu yıkmaya gelmişler”
  • haber-ler.com
  • Dünya
  • KTMM Başkanı Çubarov’dan tepki! “Diyalog için değil, yurdunu yıkmaya gelmişler”

KTMM Başkanı Çubarov’dan tepki! “Diyalog için değil, yurdunu yıkmaya gelmişler”

ABONE OL
Mart 4, 2024 21:28
KTMM Başkanı Çubarov’dan tepki! “Diyalog için değil, yurdunu yıkmaya gelmişler”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov Antalya Diplomasi Forumu’nda açıklamalarda bulundu. Refat Çubarov, “Senin evine gelen haydutlar diyalog için gelmemişler. Senin evine gelen haydutlar seni öldürmeye; evini, yurdunu yıkmaya gelmişler.” dedi.

KTMM Başkanı Çubarov’dan tepki! “Diyalog için değil, yurdunu yıkmaya gelmişler”

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) ve Dünya Kırım Tatar Kongresi (DQTK) Başkanı Refat Çubarov, katıldığı III. Antalya Diplomasi Forumu’nda Kırım Haber Ajansının (QHA) sorularına yanıt verdi. Çubarov, Antalya Diplomasi Forumu’nun önemine işaret ettiği konuşmasında, Ukrayna’daki Rus saldırılarına ve KTMM’nin yürütmekte olduğu faaliyetlerine de değindi.

ANTALYA DİPLOMASİ FORUMU’NUN ÖNEMİNE İŞARET ETTİ

Rusya’nın savaşı 10 yıl önce başlattığını vurgulayan Çubarov, 24 Şubat 2022’den bu yana başkent Kıyiv dahil olmak Ukrayna’nın topraklarına topyekûn olarak saldırdığını anımsattı.

Çubarov, II. Antalya Diplomasi Forumu ile 1-3 Mart 2024 tarihinde gerçekleşen III. Antalya Diplomasi Forumu’nun arasındaki farka dikkat çekerek, küresel anlamdaki saldırganlıkların arttığını söyledi. Çubarov, “Böyle toplantılarda dünya ülkelerinin çeşitli temsilcileri, Başbakanlar ve Cumhurbaşkanları bir araya gelerek barışa gidecek yollar arıyor. Bu çerçevede barışa sebebiyet veren saldırganlıkları anlamak lazım. Bu saldırgan devletler uluslararası hukukun sınırından nasıl çıktı? Buna cevap vermek için yapılan görüşmeler kısa zamanda çözüm üretmese de bu tür görüşmeler olmadan herhangi bir netice gerçekleşmeyecek. O yüzden bu zirve çok önemli” ifadelerini kullandı.

“Senin evine gelen haydutlar diyalog için gelmemişler. Senin evine gelen haydutlar seni öldürmeye; evini, yurdunu yıkmaya gelmişler.” cümlelerine yer verdi.

Kirim

KTMM, FAALİYETLERİNİ YÜRÜTEBİLİYOR MU?

Ayrıca Çubarov, Kırım işgal edilmeden birkaç ay önce 2013 yılının son aylarında KTMM’de seçim yapıldığını ve Rusya’nın sözde “terör örgütü” bahanesiyle KTMM’nin faaliyetlerini yasakladığını dile getirdi. 33 kişilik Meclis üyesinin tam olarak gerekli faaliyetleri yürütemediğini ifade eden Çubarov, 5 kişinin haksız yere alıkonulduğunu belirtti. Çubarov, “KTMM Başkanı Birinci Yardımcısı Nariman Celal 17 sene hapis cezasına çarptırıldı. Kırım’daki faaliyetlerimiz Kıyiv’e geçirildi. Ama meclis üyelerinin çoğunluğu Kırım’da yaşıyor ve vatan topraklarında vazifelerini yerine getiriyor” bilgisini verdi.

 

KAYNAK: QHA

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.